Elképesztően népszerű a Snapchat

2015.11.09. 10:47

A Snapchat különlegessége, hogy az elküldött képeket és videókat a csevegőpartner csak tíz másodpercig tárolja, utána törli őket. A szó elszáll, és ha kell, akkor a bitek is. A szolgáltatás az utóbbi időben egyre népszerűbb. A legfrissebb jelentés szerint a Snapchaten május óta megháromszorozódott a videómegosztások száma: a felhasználók naponta hatmilliárd videót küldenek egymásnak.

A közösségi médiában ilyen eredményeket csak a Facebook tud felmutatni, ami szintén ráfeküdt a videós témára: április óta megkétszerezték, napi nyolcmilliárdra növelték a videómegosztások számát. Az előnyük tehát kimutatható, de érdemes megjegyezni, hogy a Facebook a nyolcmilliárd nézőt asztali számítógépen és mobilon érte el. A Snapchat csak a mobilos felhasználókra támaszkodhat, és sokkal kevesebb felhasználója van, mint a Facebooknak.

A Snapchat megerősítette, de nem kommentálta az értesülést.

Az online videók az utóbbi időben az egyik legnépszerűbb formátummá vált a közösségi médiában. Az elemzők szerint a videóhullámot a marketingesek is meg fogják lovagolni, elsősorban a mozgóképes reklámok területén. A reklámfilmekkel hatékonyabban érhetik el a közönséget, mint statikus képekkel vagy szövegekkel.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM