A Facebook alkalmazásában kutakodik a Google

2015.11.17. 10:37

A Facebook óriásit lökött a Google keresőjén, ezentúl sokkal hasznosabb információkat kapunk okostelefonos kereséseinken. A Facebook ugyanis megengedte a keresőóriásnak, hogy a közösségi oldal alkalmazásában kutakodjon.

Az androidos mobilokon a Google keresésekben megjelennek a publikus oldalakon lévő információk, mint a Pages, Groups, Events (Oldalak, Csoportok, Események), ha a felhasználó a linkre kattint, egyenesen a Facebook alkalmazás megfelelő oldalára viszi a találat.

Deep linkingnek hívják azt a lehetőséget, hogy egy alkalmazáson belül is tudjon keresni a Google. A cég már régóta próbálja meggyőzni arról a fejlesztőket, hogy engedjék ezt alkalmazásaikban, mert hasznosabb információt adnak a felhasználóknak.

A tartalom ezek után sem lesz kereshető, tehát a posztok és a feltöltött fotók nem jelennek meg a találati listában sem mobilon, sem máshol. A Google nem kap több jogot, mint amennyi eddig is volt neki a hagyományos deszktopos kereséseknél, annyi a különbség, hogy ezeket az információkat ezentúl mobilon, az alkalmazáson keresztül kapja meg a Google és a felhasználó.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM