Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Kérdés nélkül töröl programokat a Windows 10

2015.11.25. 07:20

Megérkezett az első nagy frissítés a Windows 10-hez, és rögtön szolgált is némi meglepetéssel. Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy a frissítés anélkül törölt le általuk feltelepített programokat, hogy az engedélyüket vagy jóváhagyásukat kérte volna. 

Az eltávolítások oka, hogy az érintett programok már nem voltak kompatibilisek a rendszer legújabb verziójával, a Microsoft így a programhibákat és a rendszerösszeomlásokat akarta megelőzni a beavatkozással. A probléma nem is az okkal van, hanem a módszerrel, vagyis hogy a cég kérdés nélkül belenyúl a felhasználói gépébe.

A Microsoft ugyanakkor már korábban jelezte, hogy benne van a felhasználási feltételeiben, hogy eltávolíthat veszélyesnek ítélt programokat, akár azért, mert elavultak, akár mert felhasználói adatokat próbálnak gyűjteni. Márpedig ezeket a feltételeket minden Windows-felhasználó elfogadja a rendszer használatával.

Olyan programok eltávolításáról számoltak be az érintettek, mint a rendszer működését figyelő és arról információt adó CPU-Z és Speccy nevű eszközök, vagy a videokártyák beállításait vezérlő AMD Catalyst Control Center. Azóta többen gond nélkül újra is telepítették őket.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!