Tünde
15 °C
26 °C

Szoftverrel is kezelhető a másnaposság

2015.11.26. 14:23

A szabadon felhasználható programkódokat összegyűjtő GitHub portálon megjelent egy vicces projekt, amit egy lusta programozó hagyott a fejlesztői közösségre.

A történet szerint a közzétett szkripteket azután találták meg, hogy a létrehozójuk felmondott és más cégnél kezdett dolgozni. A programozó arról volt híres, hogy minden olyan feladatra, ami másfél percnél több időt vett igénybe az életéből, írt egy szkriptet, vagyis egy rövid lefuttatható programkódot, hogy automatizálja a feladat elvégzését. Ez éppúgy igaz volt a munkájára, mint a magánéletére.

Az egyik szkript például a feleségének küldött szöveges üzenetet, azzal a szöveggel, hogy "sokáig dolgozom", és a mellékelt listából hozzáfűzött valami magyarázatot is. Ezt az üzenetet mindig kiküldte, ha a szkript azt érzékelte, hogy este 9 után is be van jelentkezve a vállalat szerverére. 

Egy másik szkript segítségével az egyik, általa nem igazán kedvelt ügyfelet kezelte. Amikor tőle kapott emailt, és levélben a "segítség", "baj van" vagy "sajnálom" kifejezések közül bármelyik szerepelt, a gépet arra utasította, hogy automatikusan töltse be az illető legutóbbi biztonsági mentését, és küldjön neki egy válaszüzenetet: "Semmi baj, haver, legközelebb jobban figyelj oda."

"Bocs, nem vagyok jól, ma otthonról dolgozom" 

Van egy "másnaposság" nevű szkriptje is, ez akkor indul el, ha 8:45 előtt bejelentkezett a vállalati szerveren, de nem a munkahelyéről, hanem otthonról. De arra is volt megoldása, hogy ne kelljen várnia a kávégépnél. Ez a kód először várt 17 másodpercet, utána elkezdi lefőzni a kávét, de csak 24 másodperc után töltötte ki egy pohárba. Ugyanis pont ennyi idő kellett ahhoz, hogy a helyéről kényelmesen odaérjen a géphez, és fel tudja kapni a kávét.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!