Mindenki közvetíthet élő videót Facebookon

2015.12.04. 10:31

A Facebook a közelmúltban indította el az új funkcióját, amellyel közvetlenül a közösségi oldalról lehet élő videófolyamot sugározni, és ezt bárki követheti. A lehetőséggel eleinte csak celebek és újságírók élhettek, de a cég most elkezdte a földi halandókat is beengedni – első körben iOS-en és az Egyesült Államokban.

A cég újítása válasz a Periscope és a Meerkat nevével fémjelzett appok új trendjére, amelyekkel bárki bármilyen eseményt élőben közvetíthet a világ felé, az évszázad bokszmeccsétől és egy San Franciscó-i napfelkeltéig. A Facebook viszont automatikusan elmenti és visszanézhetővé teszi az összes élő közvetítést, és az átlagfelhasználó esetében csak a közeli ismerősök kapnak automatikusan értesítést egy-egy tudósításunkról.

A nyitással együtt a Facebook egy új megosztási formátumot is bevezet. A fényképeket és videókat egy nagy közös kollázsként is megoszthatjuk majd, egyesével átméretezhető csempékkel és természetesen automatikusan induló videólejátszással. Ez a funkció is iOS-re érkezik először, az androidos verzió jövőre jön. Ide kattintva lehet megnézni egy ilyen példakollázst.

Egyik újítás se forradalmi, a Facebook egyszerűen igyekszik követni a trendeket, és minden népszerűnek tűnő megoldást beépíteni magába, hogy a felhasználók ne akarjanak új appokba vándorolni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM