István, Vajk
17 °C
22 °C

Közösségivé alakul a Google Photos

2015.12.11. 10:48

A Google bevezette a megosztott albumokat, ami azt jelenti, hogy egy meghatározott csoporttal lehet megosztani egy-egy albumot. Mindezt persze privát módban, tehát csak azok látják a képeket, akiket meghívunk ebbe a csoportba.

A cég először szeptemberben mutatta be ezt a funkciót, hasonlóan működik a Facebook Moments alkalmazásához. Ki kell választani a képet egy csoportját, kiválasztani az album megosztása menüt. Ezek után kell kiválasztani azokat a személyeket, akikkel meg akarjuk osztani a képeket.

Mielőtt még azt mondanánk, hogy ez már régóta létezik. A korábbi verziókban csak az album megosztója tehetett bele képet, most azonban a csoport többi tagja is feltölthet ide fotót. Így igazi gyűjtőoldallá változik a mappa.

A Google Photo némi korlátozással végtelen tárhelyet biztosít. A korlátok között szerepel, hogy nem az eredeti fotót, hanem annak egy tömörített változatát menti a felhőbe.