Google elleni háborúra készül a Facebook

2016.01.05. 17:15

A Facebook szeretne felkészülni arra az esetre, ha kitör a háború közte és a Google között. Azt próbálják elérni, hogy alkalmazásuk továbbra is elérhető legyen Androidra, ha a Google kitiltja azt a Play Store-ból.

A lényeg, hogy az alapvető funkciók továbbra is működjenek, mint az értesítések, az üzenetküldő app, az alkalmazáson belüli fizetős szolgáltatások. A Facebook saját szolgáltatásokat készít elő arra az esetre, ha az eredeti alkalmazásban ezek nem működnének és az emberek kénytelenek lennének az alkalmazásbolton kívül letölteni az appot.

A Facebook természetesen hivatalosan nem ismerte el, hogy ilyenre készülnek. Ráadásul az egész paranoidnak hathat a cég részéről, de az igaz, ha a Google be akarna inteni neki, akkor megtehetné. Ugyanakkor az értesülés szerint a Facebook sem számít arra, hogy ez a háború mostanában törne ki.

Kétségtelen azonban, hogy a két cég már kakaskodott egymással az elmúlt időben néhány Facebook kísérlet miatt. Az például nem tetszett a Google-nak, hogy a Facebook alkalmazást használóknál automatikusan telepítődött a cég többi alkalmazása is. Akkoriban a Google azzal fenyegette a céget, hogy kitiltja a Play Store-ból. Kérdés, hogy mennyire gondolta komolyan.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM