János, Pál
20 °C
31 °C

Saját SIM-kártyával jön a Microsoft?

2016.01.11. 10:41

A Microsoft LTE-hozzáférést adó saját SIM-kártyát vezet be – értesült a Verge. A szoftvercég olyan alkalmazást tesztel, amivel a Windows 10-et használó eszközök több szolgáltató adathálózatához is hozzáférhetnek, anélkül, hogy erre külön szerződést kellene kötnie a felhasználónak. Az alkalmazás már meg is jelent a Windows Store-ban, a cég azonban még nem jelentett be hivatalosan semmit. 

Az alkalmazást Windows 10-re tervezték, és a hivatalos leírás szerint  „Micorosoft SIM-kártya” kell hozzá. Egyelőre nem egyértelmű, pontosan melyik piacokon akarja bevezetni a cég saját SIM-kártyáját, és arról sem tudni semmit, mennyibe kerül majd az adatforgalmazás. A szolgáltatást a Windows Store-on keresztül lehet majd megrendelni, az adatforgalmat pedig Microsoft-fiókhoz kötik majd.

A Verge szerint lehetséges, hogy a Microsoft saját virtuális mobilhálózatát tervezi: a partnerek szolgáltatnak majd valójában, de a felhasználó látszólag egységes hálózathoz csatlakozik majd. A cég egyelőre nem kommentálta az értesüléseket. Hasonló terméke az Apple-nak is van.

Csodás Török Riviéra

Akár féláron utazhat idén Törökország fantasztikus tengerpartjaira.

Balatoni nyár!

Gyerekkel nyaralna vízparton? Egy fergetegesen bulis hetet szeretne átélni? Biztonságos terepet, szép tájat keres kerékpár túrához? Vegye célba a Balatont! Keressen szállást itt!