Auguszta
5 °C
22 °C

Az Apple miatt szivárog a chrome-os pornó

2016.01.14. 14:34

Evan Andersen, a University of Toronto mérnökhallgatója pornót nézett a Chrome inkognitómódjában (Control + Shift + n-re nyílik), ilyenkor a böngésző nem ment el semmilyen előzményt, keresést, sütiket, pont erre találták ki - bezárjuk, és mintha nem is történt volna semmi (persze az internetszolgáltatók elől például ezzel nem rejtünk el semmit, csak a helyi gépen).

Miután végzett a böngészéssel, elindította a Diablo III játékot, de a szokásos betöltőképernyő helyett a korábban bezárt pornóoldal képkockái fogadták, odafagyva a képernyőre. A mérnökhallgató szerint az NVidia videokártyákban van egy hiba, ami miatt Macen előhívhatóak a korábban betöltött képek, akkor is, ha már vége az adott folyamatnak.

CDBOWiH-768x432.png
Fotó: thenextweb.com

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bármelyik felhasználó bennragadt videói, képei előhívhatók, felülírva az inkognitómód lényegét. Andersen több oldallal kipróbálta a hibát, és többször sikerült reprodukálnia. 

A The Next Web megkereste az Nvidiát, akik szerint a videokártya pontosan úgy működik, ahogy kell neki, a hiba az Apple OS memóriakezelésében van. Windowson nem jön elő ez a hiba, ott az alkalmazásokhoz tartozó eltárolt adatok törlődnek, mielőtt egy másik elindul. Az Apple egyelőre nem reagált.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.