Gerzson
1 °C
10 °C

Egymilliárd dollárt ad felhőszolgáltatásokra a Microsoft

2016.01.20. 08:45

A Microsoft úgy döntött, hogy a következő három év alatt összesen egymilliárd dollárnyi adományt ad nonprofit szervezeteknek, akik felhőszolgáltatásokban érdekeltek. A cél, hogy megoldják a legégetőbb problémákat.

Az adomány legnagyobb része ingyenessé tesz szolgáltatásokat a nonprofit szervezeteknek. Ilyen lesz az Azure (ez tulajdonképpen a Microsoft adatközpontjaiban üzemeltetett, globális, internetes felhő-szolgáltatási platform), az Office 365 és más szolgáltatások. Más részük egyetemeknek ad ingyenes hozzáférést például az Azure-hoz. A fejlődő országoknak is lesznek különféle programok.

Satya Nadella vezérigazgató a davosi világgazdasági fórumon fogja bejelenteni az adományt. Nadella ezzel a Microsoft termékeit tenné népszerűbbé és a felhőszolgáltatását is kiterjesztené. Szükség is van erre, hiszen egyre nagyobb a konkurencia ezen a piacon is.

A Microsoft felújította jótékonykodó tevékenységét a múlt hónapban Microsoft Philanthropies néven. Azt is elismerték, hogy a fizetett szoftverek egyszerűen nem működnek a világ egyes részein, nem érnek el ezzel minden felhasználót. Ezért szükségesek az adományok és hasonló jellegű befektetések.

Első körben 70 ezer nonprofit szervezetet érhetnek el az első három évben.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.