Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Mit gondol, mit kapott az ember, aki lenyúlta a google.com doménnevet?

2016.01.31. 07:21

Tavaly ősszel Sanmay Ved, a Babson Egyetem hallgatója azzal került be a hírekbe, hogy rövid időre birtokba vette a Google.com címet. Ügyesen észrevette, hogy lejárt a regisztráció, és ezzel a domén szabadon elvehetővé vált. A Google gyorsan visszaszerezte a címet, és jutalmat ígért a fiatalnak a biztonsági hiba felfedezéséért.

Eddig nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyit ért a milliárdos keresőcégnek a cím visszaszerzése, de a biztonsági hibákra adott jutalmak listájáról szóló blogbejegyzésben (Google Security Rewards) külön kiemelték, hogy a diáknak 6006,13 dollárt akartak adni. (A furcsa számra az a magyarázat, hogy nagyjából úgy néz ki, mintha a GOOGLE szó lenne odaírva. Csak egy kicsit hunyorogni kell, hogy észrevegyük.)

Amikor kiderült, hogy a diák a teljes összeget eladományozza, a Google duplázott, és 12012,26 dollárt utalt át neki. Ez a pénz csepp a tengerben: a keresőóriás összesen több mint 2 millió dollárt fizetett ki nagyjából 300 kutatónak, és volt köztük olyan, aki az Androidban felfedezett bugokkal 37500 dollárt kaszált.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.