Judit
3 °C
6 °C

A Gmailt és a Whatsappot is egymilliárd ember használja

2016.02.02. 21:42

Háromnegyed év alatt 100 millió új felhasználó nyitott magának Gmail fiókot, és ezzel a levelező is belépett a több mint 1 milliárd ember által használt online szolgáltatások elitklubjába. A mérföldkő elérését Sundar Pichai, a Google vezérigezgatója jelentette be, amikor a tulajdonos Alphabet beszámolt a negyedéves teljesítményéről.

A Google 2004-ben indította el a levelezőt, és akkor még meghívót kellett szerezni, hogy használhassuk. A gigabájtos tárhely rendkívül népszerűvé tette, amikor a riválisok még pár tíz megabájttal szúrták ki az ügyfeleik szemét, de a Google algoritmusai mindezért cserébe a levelek szövegének elemzésével töltöttek be célzott hirdetéseket.

Hasonló sikert ért el a Facebook a hatalmas összegért felvásárolt WhatsApp csevegőprogrammal, ennek is már egymilliárdnál több aktív felhasználója van. A csevegőappnak sokkal gyorsabban nő a felhasználói létszáma, mint a Gmailének - csupán 5 hónap telt el azóta, hogy átlépték a 900 milliós határt.

Jan Koum, a cég vezetője elmondta, hogy a júzereik naponta

  • 42 milliárd üzenetet küldenek
  • 1,6 milliárd fotót osztanak meg
  • 1 milliárd csoportot nyitnak
  • 250 millió videót osztanak meg.

Amikor a Facebook 2014-ben megvette a WhatsAppot 16 milliárd dollárért, akkor még csak havi 450 millióan használták az appot.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.