Ágnes
-13 °C
0 °C

Új vezért kap a Google keresője

2016.02.04. 13:27

Visszavonul Amit Singhal, a Google keresésért felelős vezetője. Az utódja John Giannandrea lesz, aki eddig mesterséges intelligenciával foglalkozott. Ez a keresés és úgy általában a Google fejlődési irányát is jól mutatja.

Singhal igazi Google-veterán, 2000-ben csatlakozott a cégnek, és azóta a keresés fejlesztésén dolgozott. Érdemes egy pillanatra megállni, és belegondolni, mennyit változott azóta az internet, és vele együtt a Google központi alapszolgáltatása is. "Álmaim Star Trek számítógépe valósággá válik, és sokkal jobb, mint valaha képzeltem" – írta Singhal is a búcsúposztjában.

Ennek a fejlődési folyamatnak fontos része volt a szolgáltatás okosodása, és napjainkban is éppen az a folyamat zajlik, hogy a mesterséges intelligencia egyre több mindennapi szolgáltatásunkba költözik be, úgyhogy az új keresővezér kinevezése szimbolikus jelentőségű. Giannandrea legutóbb olyan projekteken dolgozott, mint a keresési eredmények pontosítása neurális hálózatokkal, egy automatikus válaszokat író emailszolgáltatás, vagy a hatékonyabb képfelismerés. 2010-ben került a Google-höz, amikor a cég felvásárolta az általa alapított Metaweb Technologiest.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.