Erika, Bella
14 °C
26 °C

New Yorkban elindult a szex Uberje

2016.02.05. 12:41

Közösségi szexszolgáltatást kínáló app?

Oh la la!

– mondhatná erre, és ezzel véletlenül pont el is találná a szolgáltatás nevét. A "fizetett randizást" kínáló Ohlala bejelentette, hogy New Yorkban is elindulnak. Az app az escortszolgáltatást, vagyis a prostitúció diszkrétebb és elegánsabb verzióját szeretné könnyebben megszervezhetővé tenni, vagyis gyakorlatilag a kötetlen szex Uberjének tekinthető.

A német cég hazai pályán már tavaly augusztus óta köti össze a fizetett randira vágyókat (eddig már több mint 25 ezerszer), de Amerikában ez lesz az első próbálkozása. Eddig Berlinben, Frankfurtban, Münchenben és Hamburgban működött, de a New York-i indulással egyszerre otthon is terjeszkedik: Stuttgartban, Kölnben és Düsseldorfban is megjelennek.

Az app igazi közösségi megoldás: az igénylő bedobhat egy rendelést azzal, hogy mikor és mennyi időre lenne szüksége társaságra, illetve hogy mennyit fizetne ezért, a közelben tartózkodó ohlalásoknak pedig 21 percük van lecsapni az ajánlatra vagy alkudozni, mielőtt az érvényét veszti.

A prostituáltközvetítő cég persze kikéri magának, hogy ők prostituáltakat közvetítenének, kínosan ügyelnek arra, hogy sehol se állítsanak ilyesmit. A céget vezető Pia Poppenreiter szerint pontosabb az a megfogalmazás, hogy "beépített fizetési mechanizmussal rendelkező randiapp". A New York-i indulás alkalmából kiadott sajtóközleményből az is kiderül, hogy az app segít mindenkinek, aki "társaságra, barátságra vagy csak egy jó beszélgetésre" vágyik.

Bár a szolgáltatás megítélése Németországban is ellentmondásos, az ottani törvények szabadabban kezelik a beszélgetést. Érdekes lesz látni, hogy a szigorúbb New York-i szabályozás mit szól majd hozzá. Meg azt is, hogy a felhasználók mit szólnak az árhoz, mert az Ohlala Németországban óránkénti 100-200 eurós átlagárral fut.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.