Miklós
-7 °C
4 °C

Tényleg megépíti a Samsung az átlátszó kamiont

2016.02.05. 14:13

Emlékeznek a Samsung átlátszó kamionjára? Tavaly nyáron dobták be a látványos ötletet, de akkor úgy tűnt, csak egy koncepcióról vagy valamilyen reklámról van szó, és nem lesz a dologból semmi kézzel fogható. Ehhez képest a cég most bejelentette, hogy pár hónapon belül kezdődnek a közúti tesztek.

Mondjuk az ötlet tényleg zseniális, és olyan magától értetődő, hogy furcsa, hogy még senki nem valósította meg. A lényeg, hogy a kamion elejére kamerákat szerelnek, a hátuljára meg egy óriási kivetítőt, így a mögötte érkező autók gyakorlatilag átlátnak rajta. Ezzel megspórolható az az életveszélyes találgatást, hogy vajon érdemes-e előzéssel próbálkozni vagy épp jön szembe valaki, hiszen a sofőr az egész utat kényelmesen belátja a kamion előtt.

A Samsung a Helveticával és a Volvóval állt össze a Safety Truck, vagyis biztonsági kamion nevű projektre, és már meg is építették a prototípust. A kamion két kamerát és négy darab 46 colos, full hd felbontású OH46D óriáskijelzőt kapott. Utóbbiak csepp- és porállók, tehát elvileg az időjárás se foghat ki rajtuk.

Az átlátszó kamion tesztje néhány hónapon belül kezdődik Argentínában, és több mint egy évig fog tartani. Ha tényleg segít a balesetek megelőzésében, máshol is megjelenhet az utakon.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!