Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

A Google-főnök fizetése a legmagasabb

2016.02.10. 09:20

Egy friss jelentés szerint a Google vezérigazgatóját, Sundar Pichait 199 millió dollárnyi részvénnyel jutalmazták. Ennek alapján Pichai a legjobban fizetett cégvezető az Egyesült Államokban.

Pichai azután került a cégcsoport élére, hogy létrehozták a Google anyavállalatát, az Alphabetet. A Forbes szerint a Google két alapítója, Larry Page és Sergey Brin 34,6, illetve 33,9 milliárd dolláros magánvagyont halmoztak föl.

A BBC azt írja, a 43 éves Pichai összesen 273 328 Alphabet-részvényt kapott, mintegy 199 millió dollár értékben. A cégvezető részvénycsomagjának összértékét 650 millió dollárra saccolják. Hogy Pichai mekkora részvénycsomagot kap, azt mindig az adott negyedéves teljesítménye alapján ítélik meg.

Pichai 2004-ben csatlakozott a Google-höz. Több híres Google-fejlesztés projektmenedzsmentjével is foglalkozott, beszállt a Chrome böngésző és a Chrome OS fejlesztésébe, és a Google Drive is az ő nevéhez fűződik. De Pichai felügyelte a Gmail és a Google Maps fejlesztését is.

A múlt héten jelentették be, hogy az Alphabet megelőzte az Apple-t a világ legértékesebb cégeinek listáján. A vállalat profitja a szeptembertől decemberig tartó időszakban 4,9 milliárd dollár volt. Éves szinten 16,3 milliárdos profitjuk volt, a működési bevételük pedig 23,4 milliárd dollárra nőtt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.