Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Mehet a 150 éves pina a Facebookra

2016.02.12. 17:17

Fontos jogi csatát vesztett a Facebook Franciaországban. Az oldalról kitiltottak egy felhasználót, amiért meztelen képet töltött fel, márpedig ez ütközik a felhasználási szabályzattal. A probléma csak annyi, hogy a felhasználó egy festményt, egész pontosan egy híres XIX. századi aktot fényképezett le.

Az ügy egészen a bíróságig jutott. Az ítéletben a párizsi bíróság olyan ítéletet hozott, ami precedensértékű lehet, márpedig a Facebooknak 30 millió felhasználója van Franciaországban. A döntést a francia Legfelsőbb Bíróságon lehet megtámadni.

Origin-of-the-World
Fotó: Gustav Coubert: A világ eredete

A kitiltott felhasználó – egy 57 éves műkedvelő párizsi tanár – azután indított pert a Facebook ellen, hogy kiposztolta Gustave Courbet 1866-os festményét, A világ eredetét. A festmény fő motívuma egy női nemi szerv. A tanár felszólította a Facebookot, hogy állítsák vissza a profilját, és fizessenek húszezer euró kártérítést.

A Facebook azzal reagált a történtekre, hogy efféle keresetet csak a kaliforniai bíróságok indíthatnak ellenük; a francia fogyasztóvédelmi ügyek szerintük más lapra tartoznak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.