Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

2018-ban futhat ki a Titanic másolata

2016.02.16. 07:11

Úgy volt, hogy még idén kifut a tengerre a Titanic II, az eredeti hajó működő tökéletes másolata (az eredetin 1503 ember halt meg, miután a jármű egy jégheggyel ütközött), de a legfrissebb hírek szerint erre mégis 2018-ig kell várni. Ráadásul az út eltér majd az eredeti, 1912-es, Southampton–New York-útvonaltól. 

4 peek-inside-Titanic-II

A vállalkozás mögött álló ausztrál Clive Palmer azt nyilatkozta a Belfast Telegraph-nak az új útvonal a kínai Jiangsutól Dubajig fut majd. 

A hajón több dolog is ott lesz az eredeti funkciók közül, például törökfürdők, squashpálya, díszlépcső, úszómedencék, első, másod- és harmadosztályú jegyek. A modern biztonsági előírások miatt viszont a hajótestet hegesztik, nem pedig szegecselik, és körülbelül négy méterrel szélesebb lesz. Meg lesz rajta elég mentőcsónak.

A hajót felszerelik műholdas követéssel, digitális navigációval, és modern evakuációs tervet is kap. A jegyek árát egyelőre nem hozták nyilvánossága, de állítólag 1 millió dollár körül lesz majd egyetlen darab. A 40 ezer tonnás, 840 kabinos és szobás hajón 2400 utas és 900 fős személyzet fér majd el.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!