Gyöngyi
2 °C
13 °C

Hőkamerával jön a Cat okostelefonja

2016.02.18. 11:05

A gépgyártó Cat új mobilt dob piacra: az S60-ba beépítikFlir hőkameráját is, ráadásul egy óráig is bírja öt méter mély vízben. A telefon valós időjű hőképeket állít elő, fényképezni és videózni is lehet így vele. A hőképek felbontása mondjuk csak 640x480. A cég szerint ez kutató-mentő feladatokhoz használható, ahol a testeket például füst lepi be, de jól jöhet elektromosságot szerelőknek és farmereknek is.

A telefon  Android Marshmallow-t futtat   Qualcomm Snapdragon 617-es processzoron, van benne LTE-támogatás, 3 gigabájt ram, 32 gigabájt bővíthető memória, 13 megapixeles hátlapi és öt megapixeles hátlapi kamera. 

Két sárga valamivel zárható a mikrofon és a fülhallgató-bemenet, innentől a telefon öt méterig is bírja víz alatt, enélkül két métert bír. Az akkumulátor 3800 milliamperórás, kijelzője 4,7 hüvelykes, 720p felbontású, Gorilla Glass 4-es üveggel, ami 1 milliméter vastag, kétszer akkora, mint általában szokott. A váz alumíniumból készült, a hátlap műanyag.

A telefont 1,8 méterről dobálták le 26-szor, ezt még kibírja, nem törnek le a sarkai sem. Májustól lesz kapható 649 eurós áron (200 ezer forint), ami elég magas ár, ha a hőképezést leszámítjuk. Az Iphone-hoz viszont kapható ilyen kiegészítő, ami önmagában is 249 dollár (77 ezer forint).

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.