Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Fák közé is követ minket a DJI önjáró drónja

2016.03.01. 20:14

Előrendelhető a DJI új Phantom 4 drónja, és ezzel már kevésbé kell aggódni, hogy a drága szerkezetet darabokra törjük egy fa törzsén. A szenzorokkal felszerelt négyrotoros ugyanis megáll, ha akadály kerül az útjába.

Untitled-3

A korábbi típusoknál sokkal nagyobb autonómiával felvértezett drón két ultrahangos érzékelővel és öt kamerával figyeli a környezetét. Az utóbbiakból kettő előre néz, kettő lefelé, és még az aljára szerelt 4K kamerának is fontos szerepe van a navigációban, pedig ennek az elsődleges feladata a filmek rögzítése. 

A fedélzeti számítógép a kamerák képe alapján alkot 3D modellt az őt körülvevő világról.
Untitled-2

Két lenyűgöző új funkciót tett lehetővé a frissen szerzett intelligencia. A TapFly módnak köszönhetően akár óvodások is irányítani tudják a drónt, nem kell megtanulni a kontroller használatát. A felszállás egyetlen gombnyomás, és elég a kijelzőre bökni, hogy a Phantom 4 elinduljon az ujjunk által kijelölt irányba.

A második, még izgalmasabb funkció az ActiveTrack. Bejelölünk a képen egy objektumot, például egy futót vagy egy versenyautót, erre a Phantom 4 elkészít róla egy 3D modellt, és automatikusan megpróbálja nyomon követni. A drónt vezérlő pilótának innentől már csak a felvétel finomhangolásával kell foglalkozni, de akár a rá is bízhatja a drónra az egész munkát.

Egy autónál nehézséget jelenthet, hogy a Phantom 4 legnagyobb sebessége 72 km/óra, de a kerékpárokat még egész jól nyomon lehet követni.

A Phantom 4 akkuja 28 perc alatt merül le, vagyis a DJI 3 perccel javította a menetidőt. Ehhez azonban 4480 mAh-ról 5350 mAh-ra kellett növelni az akku kapacitását, és a súly is 100 grammot gyarapodott.

Ennél azonban jóval kellemetlenebb az ár gyarapodása, ami 1399 dollárra nőtt.  

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.