Eszter, Eliza
14 °C
19 °C

Nem működik a Skype Linuxon

2016.03.02. 10:56

A Microsoft egy éve még azt nyilatkozta, hogy igazából imádja a Linuxot, de ezzel valószínűleg a nyílt forráskódú szoftver nem sok híve ért egyet mostanra: mióta felvásárolták a Skype-ot, gyakorlatilag nem nyúltak az internetes telefonos program linuxos verziójához. Ez mostanra odáig vezetett, hogy a windowsos szoftver folyamatos fejlesztése mellett a linuxosok nem tudják használni a programot.

A linuxos Skype-nak sosem volt olyan sok funkciója, mint a Windowsra és OS X-re elérhető változatnak, sosem volt nyílt forráskódú, de arra elég volt, hogy videó- vagy sima hívásokat intézzenek vele a linuxos felhasználók is.

A szoftvert viszont egy éve nem frissítették, három héttel ezelőtt pedig történt valami: azóta sokszor egyáltalán nem működik, nem tudnak hívást indítani azok, akik Linuxról szeretnének. A felhasználók ezért most petíciót írtak, egyelőre hatás nélkül.

Az egész azért is érdekes, mert az új CEO, Satya Nadella tavaly kijelentette, hogy imádja a Linuxot, és a felhőmegoldásukba, az Azure-ba is beépítettek néhány nyílt forrású megoldást. A linuxos Skype-klienssel mégsem foglalkoznak.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!