Magdolna, Léna
17 °C
30 °C

Pentagon: Tessék minket meghekkelni!

2016.03.03. 09:05

A Pentagon külső szakértőket, lényegében profi hekkereket vár, hogy próbálják feltörni a rendszereiket, írja a BBC. Az amerikai védelmi minisztérium először teszteli ilyen módon a kiberbiztonsági intézkedéseit.

Nagy cégek rendszeresen fordulnak ilyen kéréssel nem kártékony szándékú hekkerekhez, hogy aztán megtalálják nekik a gyenge láncszemeket a biztonsági rendszereikben.

A Pentagon eddig is tesztelte már a rendszereit saját szakértőkkel, de most egy sokkal szélesebb körben akarják vizsgálni a biztonsági intézkedéseket.

A Pentagon jelezte, hogy a Hekkeld meg a Pentagont program keretében akár fizetni is kész a felkért hekkereknek. Azt várják, hogy több ezren jelentkeznek majd az áprilisi rajt előtt.

Ashton Carter védelmi miniszter szerint ezzel az innovatív kezdeményezéssel megerősítik digitális védelmüket, és végső soron a nemzetbiztonságot is.

Azonban a Reutersnek jelezték tisztviselők, hogy a legfontosabb rendszerek és fegyverprogramok egyelőre biztosan kimaradnak a kezdeményezésből, csak kiválasztott számítógépes hálózatokról és alapvetően több nyilvános honlapról lesz szó első körben.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!