Előd
5 °C
12 °C

Az Amazon meghajolt az FBI előtt

2016.03.04. 08:59

Miközben az Apple és még sok más technológiai cég keményen ellenáll az FBI azon kérésének, hogy a hatóságok és a bűnözők egyaránt szabadon megnézhessék a készülékeink tartalmát, az Amazon ezzel ellentétes lépést tett:

levette a  vállalati szintű készüléktitkosítást az Amazon Fire tabletekről és okostelefonokról és médialejátszókról.

A lépés a Kindle Fire, Fire Phone és Fire TV több millió felhasználóját érinti, ezekre érkezik meg a titkosítás lehetőségét megszüntető frissítés. A készüléktitkosítás azt tette lehetővé, hogy kizárólag a tulajdonos férhessen hozzá a készüléken tárolt, jelszóval védett adatokhoz.

Panaszáradatot indított el az Amazon önkényes húzása, de a kereskedőcég igyekezett megvédeni magát. Elmondásuk szerint egy tavaly ősszel elkezdett folyamat újabb állomása ez: elkezdték kivenni a készülékből azokat a vállalati júzereknek szánt funkciókat, amiket a vevőik nem használtak.  Ezzel egy időben kihangsúlyozták, hogy az eszközeik továbbra is biztonságos módon kommunikálnak a felhővel.

Az Amazon érvelése azonban hibás. Ha a készülékek biztonsági szintjét az alapján határoznánk meg, hogy mit művelnek a felhasználók, akkor nem lenne szükség semmilyen védelemre, hiszen tanulmányok sora bizonyítja, hogy az emberek a legkönnyebben feltörhető jelszavakat adják meg.   

 

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!