Mária
-6 °C
-2 °C

Szexőrült nácivá vált a mesterséges intelligencia

2016.03.25. 07:32

Mi történik, ha egy mesterséges intelligenciát ráeresztünk a Twitterre? Nagyon rövid idő alatt Hitler-imádó, „Bush szervezte 9/11-et” hajtogató, folyton szexről beszélő robottá válik.

A Microsoft fejlesztőinek köszönhető a kísérlet, ők alkották meg a Tay névre hallgató robotot. Úgy készítették el, hogy egy tizenéves lányként beszéljen. Ahhoz, hogy valaki beszélgessen Tayjel, egyszerűen írnia kellett neki valamit a Twitteren.

Microsoft Tay daddy-large trans++qVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ vEN

Először még minden rendben ment, de a nap végére Tay erősen militáns hangot ütött meg, mindent tudott az aktuális celebekről. Válogatott káromkodásokkal szólította fel nemi aktusokra követőit, és daddynek szólította őket. Mindezt azért, mert a követőinek a stílusából tanult meg kommunikálni.

Olyanokat is mondott, hogy 9/11 Bush műve volt és hogy „Hitler sokkal jobb munkát végzett volna, mint az a majom, aki most van nekünk. Donald Trump az egyetlen reményünk.” Hitler egyébként többször felmerült a bejegyzésekben, és Tay nem negatív értelemben nyilatkozott róla.

Tay azóta offline lett, hivatalosan azért, mert elfáradt. De inkább azért, hogy a Microsoft elkerülje a PR-katasztrófát, amit a robot okozhat (néhány vállalhatatlan tweetet ki is töröltek). A profil elérhető, de Tay órák óta nem írt semmit.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.