Dropbox-támogatást kap a Messenger

2016.04.12. 13:26

Bár a Facebook nagy fejlesztői konferenciája, az F8 magyar idő szerint csak kedd este kezdődik, úgy tűnik, a cég már előbb elkezdi adagolni a kisebb bejelentéseket. Első körben a Messenger kapott két új funkciót: Dropbox-integrációt és videochat-fejeket.

Ha egy Dropboxban tárolt fájlt akarunk elküldeni valakinek, akivel épp csetelünk, ezentúl közvetlenül a beszélgetésen belülről is megtehetjük. Ehhez a jobb alsó sarokban a három pontra kell bökni, onnan telepíthető a Dropbox (ha még nincs fent a mobilon), és utána onnan lehet behúzni a megosztásra szánt fájlokat. Ha fényképet vagy videót dobnánk be a csetelésbe, azok ott helyben meg is jelennek. Minden máshoz egy linket küld csak el a Messenger, ami jó hír, mert a Facebook ezek szerint nem maga tárolja a fájlt, csak közvetít.

facebook-messenger-dropbox-screenshots

A másik újítás csak az androidos felhasználókat érinti: a már jól ismert chat-fejek mostantól videocsetelést is tudnak kezelni, vagyis a beszélgetőpartner videója közvetlenül a kis lebegő buborékokban jelenik meg, amelyek mindenhova követnek minket a képernyőn.

chat-heads-messenger

Mint mindig, a frissítések most se egyszerre mindenkinek jelennek meg, de néhány napon belül az összes mobilt el fogják érni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM