Mi történt a Facebook Messengerrel?

2016.06.16. 20:56

Csütörtök este váratlan hibák léptek föl a Facebook Messenger működésében. Az üzenetküldő először csak a korábban elküldött üzeneteket nem volt hajlandó betölteni. Később már az új üzeneteket sem továbbította.

Vajon kinek a készülékében van a hiba? – merül fel ilyenkor a kérdés. Az üzenetzárlat egyaránt érintette a böngészős verziót és a mobilos alkalmazást is. Ez utóbbi látszólag nem tudott csatlakozni a hálózathoz: hiába volt aktív az internetkapcsolat, és hiába volt jó vétele a mobilnetnek, a Messenger erről nem vett tudomást.

A weboldalak működőképességét ellenőrző Outage Report helyzetfelmérése szerint globális problémáról volt szó. A Facebook működése nem állt le, így a felhasználók megoszthatták, hogy hol nem működik a Messenger.

A kihagyás szinte minden kontinenst érintett: üzemzavarokat jelentettek Észtországból, Görögországból, Kanadából, az USA keleti és nyugati partjáról, Olaszországból és Hollandiából. Háromnegyed kilencre már több mint 430 hibabejelentést regisztráltak az oldalon.

A problémát azóta sikerült elhárítani. A Messenger ismét működőképes, és a korábbi üzenetek is betöltődnek – mintha mi se történt volna. Egyelőre a Facebook is így kezeli a helyzetet, ugyanis még nem közölték, hogy mi lehetett a hiba oka.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM