Megint balesetet szenvedett egy Tesla-autó

2016.07.13. 16:53

Újabb önvezető Tesla-autó szenvedett balesetet vasárnap, és a Tesla most elismerte - írja a BBC. Ez már nem az első ilyen eset, és már halálos áldozata is van a cég Autopilot nevű félautomata rendszerének. 

A Tesla-féle félautomata rendszer nem olyan, mint a Google önvezető autói, inkább csak egy segédfunkció. A legutóbbi balesetet is a rendszer hibás használata okozta, legalábbis erre utalnak a Tesla adatai. Ezek szerint a sofőr aktiválta az autosteer (önkormányzás) funkciót, majd elengedte a kormányt, ami ellentétes a felhasználási feltételekkel. Ráadásul azután sem fogta meg a kormányt, hogy a rendszer a romló útviszonyok miatt ismét jelzett. Végeredményben az autó nekiment egy fakorlátnak, szerencsére a sofőr és az utasok is rendben vannak.

Elon Musk, a cég vezérigazgatója ennek ellenére nem tervezi az Autopilot letiltását, helyette inkább publikálnak egy bejegyzést, hogyan is kell normálisan használni a technológiát. Ez utóbbi fontos is lenne, mert a balesetező sofőr azt mondta a rendőröknek, hogy az autó kínai helyett mandarinul jelzett. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport