Steve Ballmer megveszi a Twittert?

2016.08.04. 10:26

A Microsoft korábbi vezérigazgatója, Steve Ballmer felvásárolhatja a Twittert – legalábbis befolyásos körökben ezt pletykálják. A potenciális vevők között emlegetik még Al-Waleed bin Talal herceget is; a befolyásos üzletember a szaúd-arábiai királyi családhoz tartozik.

Ennek önmagában kevés hírértéke lenne – efféle pletykákból tizenkettő egy tucat –, de hogy a befektetők mennyire komolyan veszik, azt jól mutatja, hogy a hírre a Twitter részvényárfolyama szerdán 9 százalékkal erősödött.

Ballmer egyébként a Twitter egyik nagyobb részvényese. Négy százalékos részesedése van a cégben; nagyobb, mint Jack Dorseynak, a Twitter vezérigazgatójának.

Üzleti körökben nem adnak nagy hitelt a pletykáknak. A SunTrust elemzője, Robert Peck szerint mindez csak szóbeszéd, és valószínűtlennek tartja a Twitter felvásárlását. Ballmerék állítólag részvényenként 22-26 dollárt fizetnének, de Peck kétli, hogy Dorsey és a Twitter igazgatótanácsa belemenne az eladásba. A Twitter 2017-es eladását viszont ő sem tartja kizártnak.

A Twitter részvényárfolyama tavaly stagnálni, majd zuhanni kezdett, mivel a cég üzleti modellje nem biztosította a növekedést, és a felhasználóbázis növekedése is lassult. A Twitter piaci értékét régebben 25 milliárd dollárra becsülték, de az elmúlt hónapokban ez 10 milliárd alá csökkent.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM