Még idén felvásárolhatják a Twittert

2016.09.23. 17:04

A Twitter közelebb került ahhoz, hogy eladják, a CNBC úgy értesült, hogy a cég hamarosan hivatalos felvásárlási ajánlatot kaphat. A lap forrásai szerint több tech- és médiacég is érdeklődik, a potenciális vevők között van a Google és a Salesforce.com is, amely a világ egyik vezető felhőszolgáltatásokat kínáló cége.

A névtelen források szerint a Twitter igazgatói tanácsa örülne egy felvásárlási ajánlatnak, de arra még várni kell, hogy valóban megállapodás is szülessen, ha egyáltalán eljutnak majd odáig a felek. Jelenleg viszont úgy tűnik, még év vége előtt valóban összejöhet az üzlet.

A hírre a Twitter részvényárfolyama 20 százalékkal megugrottak, ami újabb jele annak, hogy a piac szerint is itt lenne már az ideje az eladásnak. Ennek az az oka, hogy a cég évek óta keresi a helyét a piacon, képtelen az elvárásoknak megfelelő tempóban növekedni, és nem vonz elég új felhasználót, részben azért, mert aki még nem ismeri, nem is igazán tudja, mit kezdjen vele.

Amiért mégis értékes szerzemény lehet a cég, hogy valós idejű információforrásként megkérdőjelezhetetlen a jelentősége, az élő videóközvetítésekre is egyre jobban ráfekszik, és irdatlan mennyiségű és jó minőségű adatot halmoz fel. Utóbbi miatt a Google-t már korábban is hírbe hozták a Twitterrel, a Salesforce.com pedig korábban egy másik közösségi oldal, a LinkedIn iránt is élénken érdeklődött, de azt végül a Microsoft szerezte meg.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM