A Föld negyedét átéri a Google új kábele

2016.10.13. 17:44

A Google csütörtökön bejelentette, hogy a Facebookkal és a China Soft Powerrel együttműködve egy új mélytengeri adatkábelt fognak lefektetni a Csendes-óceánon.

Fotó: google

A PLCN (Pacific Light Cable Network) másodpercenként 120 terabit adatot továbbíthat Hongkong és Los Angeles között. A két város közötti távolság légvonalban 11652 kilométer.

A kábelt 2018-tól már használni szeretnék – írta a témával foglalkozó blogposztjában Brian Quigley, a Google tenger alatti hálózati infrastruktúrájának programigazgatója. Mint az Quigley titulusából is látszik, a Google eléggé komolyan veszi a mélytengerikábel-projekteket. Rengeteget költöttek a Faster, a Unity, az SJC, a Monet és a Tannat fejlesztésére is.

A bővítéstől a Google az adatforgalom gyorsulását várja. A vállalat saját szolgáltatásai egyre inkább a felhő alapú infrastruktúrákra támaszkodnak, így a Google-nek biztosítania kell, hogy ezek a tárhelyek mindig elérhetők legyenek. Ez nemcsak a felhasználók kényelme miatt fontos, hanem azért is, hogy hálózati infrastruktúrát biztosítsanak a független fejlesztőknek, illetve olyan cégeknek, mint a Snapchat vagy a Spotify.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM