Emánuel
4 °C
12 °C

Jön a Samsung saját digitális asszisztense

2016.11.07. 10:34

A Samsung bejelentette, hogy a jövőre érkező S8 mobiljában fog debütálni a saját digitális asszisztensük. Ezzel a cég közvetlen konkurenst állít az Apple, a Google, a Microsoft és az Amazon saját hasonló megoldásainak, és várhatóan még jobban felpörgeti a versenyt a hangvezérelt asszisztensek, és általában a széles tömegek számára kínált mesterséges intelligencia terén.

A Samsung még október elején vásárolta fel a Viv Labs nevű céget, amelynek a fejlesztésére az új asszisztens épülni fog. A Viv ugyan csak idén tavasszal mutatta be a maga megoldását, de a fiatal startupot tapasztalt veteránok alapították, akik például az Apple által 2010-ben bekebelezett Sirit is fejlesztették annak idején. Részleteket még nem tudni arról, mire lesz képes a mesterséges intelligenciával hajtott Samsung-asszisztens, de annyi már most kiderült, hogy a tervek szerint külső szolgáltatások felé is nyitott lesz, minél több mindent szeretnének beleintegrálni.

A dél-koreai cég egyébként is már nagy erőkkel az S8-ra gyúr, mert a következő zászlóshajó mobiljukkal szeretnék minél előbb feledtetni a robbanásveszélyes akkuja miatt nagy anyagi és pr-bukásnak bizonyuló Note 7-et. Ebben segíthet a mobilt felokosító asszisztens is.

Emellett viszont azért is nagy dobás lehet, ha a Samsung beszáll a hangvezérelt asszisztensek versenyébe, mert a világ legnagyobb okoseszközgyártójaként felgyorsíthatja a folyamatot, hogy ezek az intelligens asszisztensek kiszabaduljanak a mobileszközökből, és a tévébe vagy a hűtőbe is beköltözzenek. A bejelentésében maga a Samsung is kiemelte, hogy első körben ugyan a mobil kapja meg az asszisztenst, de felkészülnek a fitneszkütyük és az okosotthonok.

Közben az is kiderült, hogy valószínűleg az asszisztens neve is megvanBixby.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!