Lehet, hogy mégse nyírja ki a Vine-t a Twitter

2016.11.08. 10:37

Október végén mi is megírtuk, hogy a Twitter úgy döntött, kinyírja a Vine-t, a szebb napokat látott rövidvideó-megosztót. Most viszont úgy tűnik, hogy talán mégse kerül erre sor, mert több cég is bejelentkezett, hogy megvenné a törzsközönsége körében még mindig elég népszerű szolgáltatást. Az eladás éppen azért merülhetett fel a bezárás bejelentése után, mert a rajongók heves reakciója miatt több cég is lehetőséget kezdett látni a Vine megszerzésében.

giphy.gif

A Techcrunch úgy tudja, a Twitter épp a jelentkezők közül válogat, egyelőre ötre szűkítették a potenciális vásárlók körét, egyikük a LINE nevű japán csetszolgáltatás lehet. A lap forrásai szerint azért nem ebből fog meggazdagodni a Twitter, több jelentkező is kevesebb mint 10 millió dollárért vinné a Vine-t.

A Twitter egyébként azért szabadulna a Vine-tól, mert saját magától is szabadulna – vagyis egy régóta pletykált esetleges Twitter-felvásárlás előkészülete lehet a költségcsökkentő szolgáltatásbezárás, hiszen a Vine működtetése sajtóhírek szerint havi 10 millió dollárba kerül.

Ha összejönne az eladás, azzal a Twitter áttételesen jól és rosszul is járhat, attól függően, mit kezd a Vine-nal az új tulajdonos. Ha tovább működteti, akkor a Twitteren automatikusan induló Vine-videókra úgy építhet a továbbiakban is hirdetési modellt a cég, hogy a fenntartási költségeket már nem neki kell állnia; ha viszont a vevő úgy dönt, hogy bezárja a szolgáltatást, a Twitter eredeti szándékával szemben a régi videók se biztos, hogy elérhetők maradnak, ami visszaüthet a Vine-videókra erősen támaszkodó Twitter-közösségen belül. Bár ez magán a Twitteren is múlik, hiszen az archívum megőrzése akár feltétele is lehet az eladásnak.

Addig is nézze meg a bezárás hírére összeállított Vine-válogatásunkat, most még biztosan megteheti:

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM