Oroszország betiltotta a Linkedint

2016.11.17. 16:54

Az orosz távközlési szabályozó arra utasította az ország távközlési cégeit, hogy blokkolják a hozzáférést az üzleti közösségi portálhoz. A Roskomnadzor azzal indokolta a döntést, hogy a moszkvai fellebbviteli bíróság döntése szerint a portál sérti az orosz adatkezelési törvényeket.

Első fokon augusztus 4-én marasztalták el a Linkedint, miután a Roskomnadzor panaszt nyújtott be a közösségi portál ellen. A vállalat működése azért nem felel meg az orosz törvényeknek, mert az oroszok személyes adatait Oroszország területén kellene kezelni a hatályos törvények értelmében.

Roskomnadzor azután terelt jogi útra az ügyet, hogy a Linkedin két megkeresésére sem reagált. Ezekben azt próbálták megtudni, hogy milyen terveik vannak az adatok Oroszországba történő áthelyezését illetően. Ugyanezen már a Facebook, a Twitter és a Google is átesett.

A döntés már a Microsoftot is érinti, hiszen a szoftvercég nemrég bejelentette, hogy felvásárolnál a Linkedint. Ezt az ügyletet viszont még az Európai Unió is vizsgálja, de főleg versenyügyi szempontból. Leginkább arra kíváncsiak, hogy ez a rengeteg személyes adat, amely a Microsofthoz kerülne, akadályt gördít-e más cégek elé, hogy hasonló szolgáltatásokat nyújtsanak.  

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM