Londonba tartanak a nagy techcégek

2016.11.21. 10:24

A Facebook Londonban nyit irodát jövőre, több mint ötszáz új állást teremtve ezzel. A cég ezt hétfőn jelentette be a brexit okozta bizonytalanság ellenére. Közleményükben azt írják, hogy továbbra is Nagy-Britannia az egyik legjobb hely egy techcégnek.

Egy héttel korában a Google közölte, hogy jelentősen bővíti londoni központját, és háromezer embert szeretne felvenni oda. A Facebook 2017 végére szeretné megnyitni új székhelyét Londonban.

A legtöbb új munkatárs magasan képzett mérnök lesz a terveik szerint, így itt lesz a legnagyobb fejlesztői központjuk az Egyesült Államokon kívül. Az új székházat már építik a Fitzrovia negyedben.

A londoni polgármester, Sadiq Khan örül a Facebook döntésének. Szerinte ez bizonyíték arra, hogy London techközponti szerepe tovább erősödik. Vagyis még mindig ez a legjobb hely Európában a digitális startupoknak.

A Google a King's Cross állomás mögött építi hatalmas épületkomplexumát. A tervezett háromezer új emberrel összesen hétezren fognak ott dolgozni 2018-ban.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM