A Facebook újra feltalálta a rádiót

2016.12.21. 15:23

A Facebook új funkciót jelentett be, jön az Élő Audió. Az új szolgáltatás első körben néhány kiválasztott kiadóval indul el, de ugyanúgy, ahogy az élő videókat, ezt is hamarosan megnyitja a cég mindenki előtt.

De mire jó az élő hang, ha amúgy élő képet is lehetne nézni?

  • Élőben is lehet nyomni az amúgy is reneszánszukat élő podcastokat.
  • Élő könyvfelolvasásokat és koncerteket lehet közvetíteni.
  • Interjúk és a neten népszerű kérdezz-felelek adások hangos változatát lehet tartani.
  • Klasszikus rádióműsorok is kaphatnak közösségi gellert.
  • Olyan régiókban is könnyebb lesz az élő tartalmak előállítása és fogyasztása, ahol a videóközvetítés nem opció a nagy adatforgalom miatt, például riporterek is tudnak vele élőben közvetíteni kríziszónákból.

Az első élőhangos anyagokat a BBC World Service és az LBC rádiók, a Harper Collins könyvkiadó, illetve Britt Bennett írónő és a népszerű pszichológiai témákról író Adam Grant szolgáltatja majd. A Facebook azt ígéri, jövő év elején más is használhatja majd az új funkciót.

Mobilon úgy fog működni a szolgáltatás, hogy az androidos felhasználók bármi mást csinálhatnak a telefonjukon az adás hallgatása közben, míg iOS-en a Facebook-appon belül maradva lehet nézelődni (másik appra viszont nem lehet váltani, mert akkor leáll a lejátszás). A közvetítésről ugyanúgy lehet majd értesítést küldeni a követőknek, mint a videóknál. Egy-egy adás szintén maximum 4 óra hosszú lehet.

A cég az utóbbi időben egyre jobban ráfekszik az élőzésre, a mostani bejelentés előtt már tavaly debütált az élő videó, a közelmúltban pedig elindult az élő 360 fokos videók és az Oculus VR-közvetítések bétatesztje is. Mindezzel a Facebook egyre nagyobb lépéselőnybe kerül ezen a téren (is) az élő tartalmakra szintén egyre nagyobb hangsúlyt helyező Twitterrel szemben.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM