Zalán
9 °C
19 °C

Világuralomra tör a Fitbit az okosóráival

2017.01.11. 11:32

A Fitbit sok Pebble-rajongónak okozott szomorú pillanatokat tavaly decemberben, amikor bejelentették a cég felvásárlását. Akkor még nem lehetett tudni, pontosan milyen terveik vannak, de egy mostani újabb felvásárlással már egyértelműbb a helyzet.

Az aktivitásmérők vezető gyártója ezúttal a román Vectort vette meg. Ez az a cég, amely két luxusórát is piacra dobott, saját operációs rendszerrel, e-tintás kijelzővel, harminc napig kitartó akkumulátorral. Ami még érdekesebb, hogy a cég igazgatóságában olyan nevek voltak, akik ismertek az óragyártók világában, a Citizen, Bulova és Times volt vezetőit sikerült egy helyre gyűjteni.

Ez már a második nagyobb felvásárlása a Fitbitnek, ráadásul mindkét cég (a Pebble és a Vector is) e-inkes órákat gyártott, ellentétben a piacon uralkodó jelenlegi trenddel, a nagyobb energiaigényű lcd-kijelzős órákkal. Az egymillió dolláros kérdés tehát, hogy mihez kezd a Fitbit ezekkel a tehetségekkel, szakemberekkel.

Valószínűleg be akarnak lépni az okosóraüzletbe. Az aktivitást mérő karkötők piacán piacvezető cég egy másik, szomszédos területen is megvetné lábát. Próbálkozásai voltak tavaly is, de azok inkább átmenetet képviseltek a karkötő és az óra között.

De ha tényleg okosórákat akarnak gyártani, akkor a legfőbb versenytárs az Apple lesz. Az Apple egyelőre uralja a piacot, bár a 2015-ös hetven százalékról 2016 harmadik negyedévére 40 százalékra csökkent a piaci részesedésük. A Vector felvásárlásról szóló blogposztja is erre utal, arról írnak ebben, hogy új és izgalmas termékeken dolgoznak majd együtt.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Hajóutak

Csodás hajóutak: Olaszország, Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!