Biztonsági szakértők kritizálják Trump gmailes címét

2017.01.26. 22:37 Módosítva: 2017.01.26. 22:37

Az elmúlt hetekben a hivatalos @POTUS Twitter-fiókot – az amerikai elnök, Donald Trump Twitter-profilját – egy privát emailcímmel kötötték össze. Emiatt sokakban felvetődött a kérdés, hogy mennyire lehet biztonságos, mivel Trump Twitterét egyre többen követik.

A felhasználók is láthatják az első betűjét annak a szolgáltatónak, amit a bejelentkezéshez, illetve az elfelejtett jelszó küldéséhez választunk. A Twitter-profilt amerikai idő szerint délután 1 óra körül mozgatták át a Whitehouse.gov tartományba, miután sokan megkérdőjelezték, hogy mennyire lehet biztonságos a Gmail használata.

Nem világos, hogy az emailen keresztül feltörhető-e a Twitter-profil; a Twitter már régóta kétlépcsős megerősítést használ, a kiemelt fontosságú profilokat viszont gyakran ennél is összetettebb módszerekkel védik. A Twitter ezzel kapcsolatban még nem reagált a megkeresésekre.

Trumpot sokan kritizálták a biztonsági szakértők, amiért még mindig az ellenőrizetlen Android telefonját használja, és a stábjában is sokan használnak privát emailcímeket. Ezzel az a baj, hogy a nem ellenőrzött fiókok nemzetbiztonsági kocákzatot jelentenek. A választási kampányban maga Trump is rengeteget bírálta Clintont a hanyag emailkezelése miatt.

A biztonsági kockázat pedig egyre növekszik. Mivel Trump bejegyzései a közösségi médiában gyakran részvényárfolyamok zuhanásához, illetve diplomáciai bonyodalmakhoz vezetnek, az elmúlt hetekben egyre többen figyelik a politikus aktivitását a Twitteren.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM