Gigabüntetést kapott a Facebook

2017.05.18. 10:30

Csütörtökön 110 millió eurós büntetést szabott ki az Európai Unió versenyügyi hatósága a Facebookra, mert a közösségi portál félrevezette a felhasználóit a WhatsApp 2014-es felvásárlása során.

Az volt a gond, hogy a Facebook összevetette a felhasználói fiókjait a WhatsApp felhasználói fiókjaival. A két vállalat 2014-es összeolvadásának felülvizsgálatakor azt mondta a Facebook, hogy ez nem fog megtörténni, de ez félrevezető volt. Már akkor is megvoltak a technikai feltételei ennek az adategyeztetésnek, és a Facebook dolgozói ezt pontosan tudták.

A Facebook közölte, hogy nem volt  szándékos a dolog. Az Európai Bizottság a közösségi portál akkori pénzügyi forgalmának 1 százalékát kiszabhatta volna bírságként, ami nagyjából 276 millió dolláros büntetés lett volna, de értékelték a Facebook igyekezetét az együttműködésre, és hogy elismerte a cég a tettét.

Ettől az ügytől teljesen független a Facebook adatvédelmével kapcsolatos uniós vizsgálat, most csak a WhatsApp felvásárlását zárták le ezzel a csinos kis büntetési tétellel.  

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM