Nincs megelégedve a Google-Twitter-Facebook trióval az EU

2017.07.25. 10:45

Az Európai Unió tovább növeli a nyomást az amerikai tech-óriásokon, hogy azok hozzák összhangba a felhasználói feltételeiket az uniós törvényekkel. Ez Európai Bizottság (EB) ugyanis nincs megelégedve a Google, a Facebook és a Twitter által benyújtott módosítási javaslatokkal.

Az EB és a fogyasztóvédelmi hatóságok még júniusban jelezték a triónak, hogy módosítsanak a felhasználói feltételeiken, mert azok jelenleg nem felelnek meg az uniós jogszabályoknak. Ez elsősorban az illegális tartalmakra vonatkozott és szeptember végéig be kellene vezetni a módosításokat. Amennyiben ez nem történik meg, akkor a hatóságoknak joguk van büntetni a cégeket.

Az EB nincs megelégedve azokkal a módszerekkel és feltételekkel, amiket a tech-óriások használnak az illegális tartalmak eltávolításához, valamint azzal sem, hogy limitálják a saját felelősségüket az illegális tartalmak miatt. 

Ezért az EB arra kérte a cégeket, hogy küldjenek információkat az időkeretekről és határidőkről, amik a jogellenesnek minősülő tartalmak bejelentéseinek kezelésére vonatkoznak. A hatóságok továbbá azt is szeretnék, hogy egy-egy kontent eltávolítása előtt a felhasználó kapjon egy értesítést, hogy legyen esélye azt megváltoztatni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM