Twitteren el szabad gázosítani a zsidókat, a német utcákon meg nem?

2017.08.08. 22:46

A provokatív túl enyhe jelző annak a német-izraeli aktivista-művésznek a legújabb akciójára, amellyel az internetes gyűlöletbeszéd problémájára igyekezett felhívni a világ, és főleg a Twitter moderátorainak a figyelmét.

Shahak Shapira korábban nagyjából 300-szor jelentett az illetékeseknek szerinte gyűlöletbeszédnek minősülő szövegeket a Twitterről, ezek közül azonban csak néhány esetben akceptálták a kérelmét. A többi alkalommal a sérelmezett kommentek maradhattak, és a Twitter neki, mint bejelentőnek nem is jelzett vissza, hogy volt-e vizsgálat, és az pontosan milyen eredménnyel zárult.

Ezen pöccent be a sokkal erősebb moderálást elváró akcionista, aki az online tweetekből most irl durvaságokat csinált, hogy a Twitter cég hamburgi központja előtt szétstencilezze velük a kövezetet.

„Az Iszlámra Németországnak végső megoldást kell találnia”, „gázosítsuk el a zsidókat” – csak kettő az ocsmány kommentek közül, amelyeket Shapira most a Twitter bejárata elé pingált.

Ha a Twitter arra kényszerít, hogy ezeket a dolgokat lássam, akkor nekik is látniuk kell őket

– mondja Shapira a hétfőn publikált videójában. A Facebookkal állítása szerint sokkal jobb tapasztalatai vannak, ott a bejelentései 80 százalékának helyt adtak és eltávolították a szabályokba ütköző posztokat vagy kommenteket.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM