Története során először csökkent a Facebook felhasználószáma

2018.02.01. 09:24

A Facebook napi aktív felhasználóinak száma a cég története során először csökkent az Egyesült Államokban és Kanadában – írja a Recode.

Az észak-amerikai országok összesített felhasználószáma 2017 harmadik negyedévében még 185 millió volt, ez a negyedik negyedévre 184 millióra esett vissza. Ez persze önmagában minimális csökkenés, de egyrészt a Facebook legértékesebb piacáról van szó, másrészt soha nem fordult még elő ilyesmi, így a felhasználók elvesztése mindenképpen rossz jel a cégnek, na meg a befektetőinek.

A csökkenés alighanem Mark "mostantól már tényleg jófiúk leszünk" Zuckerberg cégvezér reformjainak és Facebook beígért jobb hellyé alakításának következménye lehet. Zuckerberg előre mondta, hogy fel vannak készülve arra, hogy az új irány akár nekik is fájhat majd.

Most pedig a negyedik negyedéves számokkal kapcsolatban azt mondta:

Már az elmúlt negyedévben változtatásokat hajtottunk végre, és kevesebb vírusvideót mutattunk, hogy biztosítsuk, hogy az emberek ideje jól eltöltött idő. Összességében a változtatásaink miatt durván 50 millió órával kevesebbet töltenek az emberek a Facebookon minden nap. A jelentőségteljes kapcsolatokra összpontosítva a közösségünk és az üzlet is erősebb lesz hosszú távon.

Az észak-amerikai felhasználók értéke egyébként annyival nagyobb, hogy a világ összes többi régiója összesen nem ér annyit a cégnek, mint ez a két ország. A tavalyi negyedével adatok szerint minden egyes amerikai vagy kanadai felhasználó 26,76 dollárt (6700 forintot) hozott nekik, ami csak az eggyel korábbi negyedévhez képest is 26 százalékos emelkedés, az előző év azonos időszakával összevetve pedig 35 százalékos plusz. Ehhez képest az európai felhasználók, vagyis mi csak 8,86 dollárt érünk, a távol-keletiek 2,54 dollárt, a világ többi része pedig 1,86-ot.

A globális felhasználószám azért még így is tovább növekedett, a napi aktív felhasználók száma így már 32 millió volt tavaly év végén. Viszont az elmúlt két évben ez volt a legkisebb globális növekedés.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM