Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Bevallotta bűnét a Blaster.B féreg írója

2004.08.12. 11:44
Egy 19 éves minneapolisi férfi szerdán beismerte, hogy ő készítette a tavaly nyáron tomboló Blaster.B féregvírust, írja a News.com. A büntetés akár három év is lehet.
Jeffrey Lee Parson bevallotta, hogy ő készítette a Blaster.B variánst az eredeti féreg módosításával. Az amerikai szövetségi nyomozók szerint a szerző hozzá is férhetett a fertőzött számítógépekhez.

"Egy számítógépes féreg elterjesztése ártatlan csínynek tűnhet, de az egyéni felhasználók kára nagyon is valódi, és ennek megfelelően a büntetés is az lesz" - írja közleményében John McKay ügyész.

Másfél évtől három évig terjedhet

Az ítélethozatal a seattle-i bíróságon lesz, november 12-én, Marsha Pechman kerületi bíró előtt. Parson 18 és 37 hónap közötti börtönbüntetésre számíthat a számítógép-tulajdonosokkal szembeni szándékos károkozás miatt. Ezen felül több millió dolláros kárpótlás megfizetésére is kötelezhetik.

Parsont 2003 augusztusában tartóztatták le, két héttel azután, hogy a Blaster féreg pusztító útára indult több százezer számítógépet megfertőzve. A Microsoft júliusban azonosította a férget, de a felhasználók nagy része még sokáig ki volt téve a rosszindulatú fertőzésnek, miután nem töltötte le a féregölő programot.

Pontos szám kell

Még ma sem tudják pontosan, hogy hány számítógépet fertőzött meg a Blaster, és az ügyészek, illetve az ügyvédek is más-más számot mondanak. Az ügy kimenetele szempontjából azonban egyáltalán nem érdektelen a pontos szám, hiszen többek között Jeffrey Lee Parson börtönbüntetésének hosszúságát is befolyásolja.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.