Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Egyre gyakrabban használják ki a tavalyi Explorer-hibát

2005.01.10. 16:45
Biztonsági szakértők szerint az Internet Explorer böngésző tavaly októberben felfedezett hibáját egyre gyakrabban használják ki kétes weboldalak. A Microsoft még nem határozott arról, hogy a következő javítási nap alkalmával foglalkozik-e a problémával.
Az Internet Explorerben 2004. októberében vált ismertté az a biztonsági rés, amely a cross-site-scripting kiaknázásával lehetővé teszi tetszőleges program rendszerre telepítését.

A világhálón az utóbbi időben gombamód szaporodnak azok a weboldalak, amelyek a világ legelterjedtebb böngészőjének ezen gyenge pontját használják ki. Erre tekintettel a Secunia informatikai biztonsági cég a hibát a "rendkívül kritikus" besorolásba helyezte át.

SP2, az ellen nem véd

A legfontosabb aggály azzal kapcsolatos, hogy a Windows XP operációs rendszer erősített védelmi funkciói, azaz az Service Pack 2 sem védik meg a felhasználót a támadástól. Egyelőre nem ismertes, hogy a Microsoft tervbe vette-e a rés betömését január 11-én.

A redmondi cég azt már bejelentette, hogy három kritikus biztonsági hibával foglalkoznak a soron következő javítási nap alkalmával. Az viszont még nem nyilvános, hogy melyek lesznek ezek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.