Zalán
6 °C
19 °C

Jacko búcsúlevelét igéri a vírus

2005.06.11. 17:33
A népszerű popzenész, Michael Jackson öngyilkossági kisérletéről szóló álhírrel próbálja kattintásra bírni a számítógépező emberiséget egy elektronikus levél - a pop királyának búcsúlevele helyett azonban trójai vírus töltődik le.

A rossz indulatú levél a pedofíliával vádolt zenész perét övező érdeklődést igyekszik kihasználni, bár hatékonysága egyelőre nem ismert.

Tárgy: Re: Öngyilkossági kísérlet
Tegnap éjjel, birtokán Neverland Ranchon Michael Jackson öngyilkosságot kísérelt meg. A kísérlet összefügghet a pop királya ellen folyó perrel. A 46 eszendős Michael búcsúlevelet hagyott, amelyben leírja és értelmezi néhány bűnét.
Olvasson tovább...


Gonoszok trójaija: Jacko - a Velvet képei
Az angol nyelvű levél azokat, akik tovább olvasnának egy olyan oldalra viszi, amely az állítólagos terhelés miatt elérhetetlen - közben pedig Windows operációs rendszer alá telepíti a Borobt-Gen nevű trójait. A trójai programok fő sajátossága, hogy távolról hozzáférést biztosít a védtelen géphez, amelyen a támadó "átveheti a hatalmat", programokat futtathat, letöltéseket indíthat, satöbbi.

A Borobot trójai-családba tartozó Borobt-Gen gyakorta LSVCHOST.EXE néven fut. Fő funkciója a Sophos elemzése szerint, hogy a megtámadott gép proxy-szerverként szolgál letöltésekhez, amelyeket valószínűleg IRC-n keresztül irányítanak.

Michael Jackson ügyében egyelőre nem született döntés. A művésznek fájdalmai vannak, láthatóan lefogyott, és továbbra is ártatlannak vallja magát.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.