Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Átverhető a Windows eredetiségvizsgálata?

2005.08.02. 11:10
Állítólag huszonnégy órával a bejelentése után feltörték a Microsoft eredetiségellenőrző rendszerét. A kalózmásolatokat kiszűrő szoftvert múlt kedd óta mindenkinek használnia kell a frissítések letöltése előtt.

Múlt héten megjelent a Boing Boing nevű népszerű blogon egy rövid kód, amellyel állítólag az innen-onnan másolt Windows oprendszerek is túljutnak az ellenőrzésen. Csupán be kell illeszteni a kódot a böngésző címsorának a végére, amikor a Microsoft termékfrissítő weboldala van betöltve, még a "Gyors" vagy az "Egyéni" gombok megnyomása előtt.

Kulcs az extrákhoz

A múlt kedden minden felhasználónak kötelezővé tett "Eredeti Windows - Valódi Előny" nevű program lényege az, hogy bizonyos ingyenes szoftverfrissítések és kiegészítő programok letöltésekor a Microsoft weboldala ellenőrzi a júzer számítógépén futó Windows licencét.

A Microsoft programjának a legfőbb célja a kalózmásolatok használatának a visszaszorítása. Az ellenzőrzés egyébként igen egyszerű: a letöltőközpont és a Windows Update felkéri a látogatót, hogy vegyen részt a programban, ezután egy ActiveX vezérlő segítségével ellenőrzi a licencet, majd elhelyez egy speciális kulcsot a júzer számítógépén. A Microsoft szerint a kulcs segítségével nem tudják azonosítani a felhasználót, viszont így nem kell semmiféle jelszót vagy azonosító számsort bepötyögni a későbbi letöltések során.

Fontos biztonsági frissítést azok is kaphatnak, akik nem felelnek meg a Microsoft ellenőrzésén, de csak a hitelesített felhasználók szerezhetnek egy évig ingyen használható Virusbuster Professional vírusirtót, Microsoft Antispyware kémprogramirtót és egyéb extrákat.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.