Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Bosszantó hiba a friss Firefoxban

2006.08.02. 10:00
A napokban adták ki a Mozilla Firefox stabilitási és biztonsági javítócsomagját, de rövidesen újabbra lesz szükség. A jelek szerint a 1.5.0.5-ös változatba súlyos hiba került.

A nyílt forráskódú böngésző legfrissebb változata bizonyos streaming media tartalmakat nem képes megjeleníteni. Minden olyan tartalom érintett, amely az mms:// protokollt használja, áll a Mozilla bugokról vezetett adatbázisában.

Bár hivatalos közlemény még nem született a problémával kapcsolatban, várhatóan rövidesen újabb frissítést adnak ki. A Mozilla alapítvány szerverein máris megtalálható a Firefox 1.5.0.6 RC1, bár a felhasználók jelentése szerint ebből még nem tűnt el a hiba.

Nyilvánosak a hibák

Eközben az 1.5.0.5-re való frissítés egyre sürgetőbbé válik. H.D. Moore biztonsági szakértő, a Metasploit szoftver fejlesztője megjelentette az utolsó Firefox-frissítéssel lezárt egyik hibát demonstráló exploitot, írta a Der Standard.

Az exploithoz tartozó demó Windows, Linux és Mac OS X alatt egyaránt működőképes. Ha az exploitot ártó kóddal kombinálják, úgy a Firefox-felhasználó gépét a preparált oldal puszta felkeresésével megtámadhatják.

Moore az exploitot a rendszeres Month of Browser Bugs (böngészők hibái a hónapban) jelentésében közli. Az összeállításban a szakértő minden napra felsorolja különböző böngészők új hibáit. A legtöbb bejegyzés az Internet Explorerre vonatkozik, de Moore az alternatív böngészőket sem kíméli.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.