Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Húsz hibát javít a Microsoft új csomagja

2004.04.14. 17:26
A Microsoft négyrészes javítócsomagot adott ki, mely húsz biztonsági rést hivatott kijavítani. E hibák némelyike okolható a több mint nyolc millió számítógépet megfertőző MSBlast vírus elterjedéséért.
A szoftveróriás nem kommentálta, hogy a hibák mekkora veszélyt jelentettek a felhasználókra nézve. A cég egyik programozója szerint a tűzfalat használók eddig sem voltak veszélyben. A szakember azt is közölte, hogy a Microsoft három hónap után inkább közös javítócsomagot adott ki, hogy ugyanazokat a fájlokat ne kelljen újra és újra letöltenie a felhasználóknak.

Az eEye Digital Security szakértője szerint azonban ez a módszer nem szolgálja a felhasználók érdekeit, hiszen a vállalat már tisztában volt a hibákkal, és azok lehetséges következményeivel, mégis hónapokat várt a javítással.

Rendszeres javítás

Az eEye Digital Security minden Windows-felhasználónak javasolja, hogy minél előbb frissítsen. A cég már korábban is nehezményezte, hogy a Microsoftnak sokáig vár a hibák kijavításával. Egy másik hálózatvédelemmel foglalkozó cég, a Qualys szerint ugyanakkor a javítási idő attól is függ, hogy a hiba hol van a kódban, ezért nem lehet pusztán az eltelt idő alapján elítélni a Microsoftot. A Qualys kutatói szerint jobb, hogy a cég közös csomagot adott ki, mert a felhasználók szívesebben telepítik a javításokat, ha azok rendszeres időközönként érkeznek.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!