Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Hibákat hoz a javítás

2005.10.17. 11:40
Néhány felhasználónak komoly gondokat okozhat a Microsoft múlt héten kiadott javítócsomagja. Az ingyenes frissítés számos biztonsági hibát megszüntet a Windows 2000, Windows XP és Windows Server 2003 operációs rendszereken, de zűrzavart okoz.

Érdemes telepíteni a Microsoft kedden kiadott havi frissítőcsomagját, ugyanis négy veszélyes biztonsági hibát kijavít. Ezek közül az egyik a Microsoft szerint is kritikus, és szakértők szerint hamarosan megjelenthetnek azok a férgek, amelyek az úgynevezett Microsoft Distributed Transaction Coordinator (MS DTC) komponenst érintő hibát kihasználják.

Zárt rendszer

Sajnos későn derült ki, hogy a hibajavítás komoly problémákat okozhat: telepítése után bizonyos felhasználók nem tudnak bejelentkezni a számítógépükre, leállhat a tűzfal, néhány szoftver nem tud majd elindulni vagy a rendszerre települni és kiürülhet a hálózati kapcsolatok mappája.

Eddig kevés panasz érkezett, mondta el a Cnet informatikai szaklapnak a Microsoft, a probléma ugyanis csak akkor jelentkezik, ha a Windows könyvtár alapbeállításait megváltoztatták. Szerencsére a javítás hatékonyan megszünteti a biztonsági hibákat, így a felhasználók legalább biztonságosan tudják nem használni a rendszerüket.

Javít a Microsoft

A hibás MS05-051 jelű frissítés által okozott problémák megoldhatók a Windows mappa és a COM+ alapbeállításainak helyreállításával, csak a Microsoft weboldalén közzétett részletes leírást kell követni.

Úgy látszik érdemes vigyázni a frissítésekkel, két héttel ezelőtt a Windows XP harmadik javítócsomagjának egy nem hivatalos tesztváltozata jelent meg az interneten, amelyet - mint azt megírtuk - nem a Microsoft állított össze, hanem egy lelkes szakértő.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.