Judit
-2 °C
8 °C

Átmeneti folt az Explorer résére

2006.03.31. 16:40
Az Internet Exploter (IE) böngésző aktuális hibáját a Microsoft csak az áprilisi patch day (foltozási nap) alkalmával tervezi kijavítani. Az eEye ezért önszorgalomból dob mentőövet a felhasználóknak.

Miközben a Microsoft azon dolgozik, hogy lezárja az Exploreren felfedezett biztonsági rést, egy informatikai biztonsági cég átmeneti javítást készített el. Az eEye szerint az ő foltjuk is megvédi a felhasználókat a támadásoktól.

Mostanáig az Explorer Active Scripting hibájának kiaknázását csak a JavaScript-funkciók teljes lekapcsolásával lehetett megakadályozni. Ez különben a Microsoft hivatalos javaslata is a probléma kezelésére.

A jelentések szerint immár több mint 200 oldalon felbukkant az a preparált kód, amellyel veszélyes programot lehet csempészni a felhasználó gépére.

Akik nem kerülhetik el

Az Explorer nem hivatalos javítását az eEye elsősorban olyan felhasználóknak szánja, akiknek az Explorert mindenképpen Active Scripting mellett kell használniuk.

A Microsoft képviselői a CNet-nek kifejtették, hogy az eEye javítását még nem tesztelték behatóan, így nem javasolják a telepítését sem. A Microsoft saját vizsgálatai szerint a biztonsági hiba kihasználása jelenleg minimális, vagyis csekély a felhasználókat fenyegető veszély.

Az alternatív javítást a Microsoft által kiadott hivatalos változat mindenképpen felülírja majd.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.