Miklós
-7 °C
4 °C

Vírusirtókat támadnak a vírusírók

2005.02.25. 14:14
A Trend Micro huszonkilenc szoftvere használja azt a kódkészletet, amelyben súlyos biztonsági hibát találtak az információbiztonsággal foglalkozó Internet Security Systems vállalat szakértői.

A most felfedezett hiba vészesen hasonlít azokhoz, amelyeket az elmúlt hónapban a Symantec és az F-Secure vírusirtó szoftvereiben találtak. Mivel a hiba egy könyvtárfájlban van, a Trend Micro termékeinek a többsége támadhatóvá vált, és nemcsak a Windows operációs rendszeren futó változatok, hanem a linuxos, solarisos és más unixos változatok is.

A támadók létrehozhatnak olyan programot, amely kihasználja a biztonsági hibát, így a vírusirtó - ahelyett, hogy megállítaná - lefuttatja a kártékony kódot. A hiba többek között a Trend Micro InterScan, Trend Micro ScanMail és Trend Micro ServerProtect termékek különböző verzióit érinti.

A Trend Micro megvizsgálta az Internet Security Systems állítását, igaznak találta, és néhány nap alatt elkészítették a hibajavítást, írta a Cnet. A cég azt javasolja az ügyfeleinek, hogy töltsék le a szájtjáról a vírusirtó 7.510-es, javított változatát.

Az Internet Security Systems egyébként egy évvel ezelőtt hasonló problémával nézett szembe: a Witty nevű féreg az általa gyártott biztonsági szoftver hibáját kihasználva terjedt el az interneten.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!